ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Πέρασμα στον Νείλο

 
 «Λούξορ, Εντφού, ΄Εσνα, Κομ Όμπο, τοποθεσίες των ονείρων της. Πόσο κοντά τους είχε φτάσει! “Θα τα καταφέρω”, έλεγε μέσα της σκυμμένη πάνω στις σημειώσεις της. Tο μικρό χωριό στη Νουβία, κοντά στο Ασουάν, που ξεχώρισε μέσα από το ημερολόγιο του παππού της, άραγε υπήρχε ή το κάλυψαν τα νερά του Νείλου;»

 «Είχαν αμπαρωθεί στο σπίτι με μια ξαφνική αμμοθύελλα που έπιασε. Τίποτα δεν είχε μείνει όρθιο. Το κιόσκι έγινε κομμάτια, η άμμος τρύπωνε παντού, οι δίδυμες έβαλαν τα κλάματα, όσο για την Άλις, έτρεχε να βουλώσει τις χαραμάδες. Ο Λορντ είχε αφηνιάσει, οι φοινικιές ανεμοδέρνονταν, όλο το σπίτι είχε σκεπαστεί μ’ ένα πυκνό σύννεφο άμμου, απειλητικό και αποπνικτικό...»

«Κάθε απόγευμα όταν ο ήλιος έγερνε, έπαιρνε τον Λορντ και έβγαινε από το κτήμα. Πιο γρήγορη κι από τον άνεμο, κάλπαζε στους αμμόλοφους με μια πρωτόγνωρη χαρά. Ένοιωθε την έρημο σε όλο το μεγαλείο της: το Μεγάλο Τίποτα που απλωνόταν μπροστά της, την έκανε να ξεχνά τον εαυτό της και να χάνει την ταυτότητα της. Η αίσθηση της ελευθερίας ήταν απίστευτα αναζωογονητική…»

Η Άλις Λύττον, παντρεμμένη με τον Φουάντ Σαφίκ, γνωρίζει τον εθνολόγο Τζον Ντάγκλας που την βοηθά να πραγματοποιήσει την υπόσχεση, που είχε δώσει στον αρχαιολόγο παππού της. Από την εξοχή της Αγγλίας στο Κάιρο και στο κτήμα στην όαση του Φαγιούμ μέχρι το Λούξορ, το Ασουάν και τις όχθες του Νείλου, η δύναμη της θέλησης μέσα από την πρωτόγνωρη και αποκαλυπτική εμπειρία με την έρημο.

«Ένα περιπετειώδες, ταξιδιωτικό μυθιστόρημα για κάθε αναγνώστη που αγαπά τα ταξίδια»